четверг, 10 ноября 2016 г.

«Знання однієї мови дозволяє 
увійти в коридор життя, 
знання двох мов - відкриває вам 
усі двері у цьому коридорі»
Франк Сміт

         Знання іноземних мов – це ключ до успіху в сучасному світі, де спілкування іноземними мовами та обробка величезних обсягів інформації набуває все більшого значення.
2016 рік було проголошено Роком англійської мови в Україні, адже це офіційна мова міжнародного бізнесу й торгівлі, Інтернету й техніки, науки й мистецтва. 80% ділового мовного простору займає саме вона. Володіння англійською мовою - уже не дивовижна навичка, а необхідність для кожної освіченої людини.
З метою підвищення мотивації до вивчення мови у Кролевецькій СШ І-ІІІ ступенів №1 організовано гуртки з вивчення англійської мови з раннього віку у ДНЗ, працюють літні мовні табори, волонтери Корпусу Миру залучаються до викладацької діяльності. Стало традицією відзначати у школі свята англомовних країн: Хеловін, день Святого Валентина, свято англійської абетки, та ін. Для виявлення здібних, обдарованих учнів проводяться конкурси знавців англійської мови «Гринвіч», «Пазл», діти беруть участь у тестуванні за програмою обміну «Флекс».  
У рамках проведення І етапу Всеукраїнських предметних олімпіад з базових дисциплін у 2016-2017 навчальному році у Кролевецькій СШ І-ІІІ ступенів №1 започатковано проведення «Турніру юних знавців англійської мови» для учнів 4-х класів. До заходу долучилися 55 дітей, які показали вміння читати сюжетні тексти, розуміти англійську мову на слух, виконувати тестові завдання. Найкращий рівень мовної підготовки виявили учні:
І місце – Бондаренко Євгеній (4-В клас);
ІІ місце – Рижа Єлизавета (4-В клас), Колимага Олександр (4-А) клас;
ІІІ місце – Демченко Єлизавета (4-А клас), Стоян Даніїл (4-А клас).
Переможці нагороджені грамотами. Та головне досягнення турніру полягає в тому, що діти отримали об’єктивну оцінку власного рівня володіння англійською мовою, відчули свої сили і потенціал в оволодінні предметом, побачили, що вивчення будь-якої іноземної мови розкриває перед нами нові можливості, робить багатшим наш духовний світ.
Сподіваємося, що наші юні поліглоти у своєму дорослому житті стануть амбітними, конкурентноспроможними особистостями, знайдуть ключ, який відкриє для них двері у безмежний навколишній світ. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий